Siirry suoraan sisältöön

Hernesaaren Ranta

Hernesaaren Ranta - tapahtumia meren äärellä

Hernesaaren Ranta oli aikanaan hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva niin sanottu bilekeskus. Sieltä löysi niin hyvät ravintolat kuin tasokkaat esiintyjätkin lavalta ja miksei viihtymästäkin. Hernesaaren Löyly palvelee edelleen, vaikka varsinaiset Rannan toiminta jo loppuikin, sillä vuokrasopimus oli määräaikainen. Tiedossa oli jo aluksi, ettei bilealue tule olemaan pitkäikäinen, sillä samoille sijoille oltiin suunniteltu uusi Hernesaaren asuinalue. Tämän vuoksi rakenteet eivät olleet liian kiinteitä saati pysyviä, vaan suosiossa olivat esimerkiksi kontti- ja telttarakenteet. Paikalla vallitsi hyvä ja rento tunnelma, jota kelpasi mennä fiilistelemään useammankin kerran. Keikat ja tapahtumat toivat pisteen i:n päälle.

Ravintola Kaksi kanaa oli yksi näistä ruokapaikoista, joita Hernesaaren Ranta piti sisällään. Myös konttiterassi oli viihdyttävä paikka vaikkapa päivän paistatteluun ja kylmien juomien nauttimiseen hyvässä seurassa.

Hernesaaren Ranta

Ravintola Kaksi kanaa - yksi monista

Suurin osa ravintolakonteista sijaitsi Aurinkorannalla. Siellä saattoi maistella herkkuja looseissa ja nautiskella meren läheisyydestä. Looseja pystyi varaamaan ja läheisillä isoilla nurmialueilla saattoi touhuta kaikenlaisia aktiviteetteja ajan kulukseen. Keskellä aluetta oli teltta, johon mahtui helposti viihtymään jopa 500 ihmistä.

Keikkoja oli ilo seurata puiselta stagelta, jota kehysti merimaisema ja oman potkunsa antoi loistava äänentoisto. Kaikki kuulivat hyvin, mitä esiintyjillä oli sanottava, vaikka ei aivan eturiviin halunnutkaan tulla nauttimaan annista. Merilaiturin tilaussaunalla oli mahdollista viettää aikaa aivan omassa porukassa, mutta kuitenkin kaiken tapahtuman keskellä.

Monenmoiset tapahtumat ja keikat olivat kesän kohokohta

Kukapa ei tykkäisi kesällä käydä keikoilla ja nauttia yöttömästä yöstä. Aina parempi, jos on tapahtuma, jossa on paljon muutakin kuin vain yksi keikka. Esimerkiksi Venetsialaiset olivat yksi tapahtuma, jota Hernesaaren Rannalla juhlistettiin. Yhden kesän kuumimmaksi tapahtumaksi kerrottiin Beachboard tapahtuma, joka oli kolme viikkoinen. Se piti sisällään muun muassa huipputasoisen Beach Volley -turnauksen.

Yksi hyvä paikka tapahtumille on Tapahtumakeskus Telakka joka niin ikään sijaitsee Hernesaaren alueella. Se on edelleen toiminnassa ja voi hyvin. Ranta oli kuitenkin aivan erityinen paikka, jota muistellaan erityisellä lämmöllä. Myös yksityiset juhlat onnistuivat heidän avustuksellaan. Palvelulistalta löytyi kaikki tarpeellinen cateringista juomatarjoiluihin, DJ, saunominen ja jopa kuljetuksien avustamista.

Hernesaaren Ranta jää muistoihin

Kun uutta aluetta rakennetaan perheille ja kaikille uusille asukkaille, jää Hernesaaren Ranta taakse kauniina muistona. Se ehti useamman vuoden olla monille hyvä paikka viettää aikaa ja luoda lisää muistoja. Hernesaari uudistuu ja nousee entistä ehompana samoille sijoille. Mikäpä olisi mukavampaa kuin muuttaa tälle lähes legendaariselle alueelle aivan uusiin asuntoihin. Ehkäpä paikan tunnelma on edelleen tallella ja antaa elämiseen erilaista potkua.

Hernesaaren Löyly on ja pysyy ja hyvä niin. Sekin on jo lunastanut paikkansa ja kuuluu katukuvaan. Monelle se on jo suorastaan kantapaikka ja sinne toivoo pääsevänsä uudestaan pehmeisiin löylyihin. Musiikkia, sauna, aurinkoa ja olutta, tarvitseeko kesällä muuta siihen, että hyvä ilta on taattu? Ehkä tulevina kesinä kaiholla muistelemme vielä HSR juhannusta ja sen antia.

Hernesaaren Ranta

Sponsorimme