Siirry suoraan sisältöön
Tunnelmaa Eiran rannassa
Etusivu » Blogi » Eiran ranta – pieni ja suojaisa

Eiran ranta – pieni ja suojaisa

  • tehnyt

Eiran ranta sijaitsee Hernesaaren poukamassa aivan Eiran edustalla. Kooltaan se ei ole kovin iso ja koska sitä ei ole luokiteltu viralliseksi uimarannaksi, siellä ei olekaan muiden uimarantojen tapaan minkäänlaisia palveluita tai valvontaa. Lähimmät käymälät löytyvät kuitenkin noin muutaman sadan metrin päästä, joten ranta soveltuu erinomaisesti ihan vain vaikka fiilistelyyn, rentoutumiseen, piknikillä käymiseen tai auringon ottamiseen.

Eiran ranta ja uiminen

Rannalla ei ole lainkaan uimavalvontaa, joten uiminen tapahtuu omalla vastuulla. Suurin osa kävijöistä jättääkin uimisen välistä kokonaan ja tyytyvät päivän paistatteluun, hiekkakakkujen tekemiseen ja yhteiseen olemiseen. Vedenlaatua Eiran rannassa ei mitata laisinkaan, joten esimerkiksi sinilevän määrästä ei ole tarkkaa tietoa. Ranta sijaitsee suojaisella paikalla, joten suuret aallot iskevät sinne ani harvoin.

Hernesaari on upea asuinalue ja se on vain kivenheiton päässä Eiran rannasta. Hernesaarella oli oma rantansa, joka varmastikin veti aikoinaan puoleensa suurimman osan auringonpalvojista ja uimareista, sillä siellä oli kaikki palvelut kohdillaan ja sitä kutsuttiinkin melkoiseksi bilekeitaaksi. Nykyisellään bilekeitaan toiminta on kuitenkin lopetettu ja toivon mukaan Eiran rannan toiminta vilkastuu.

Eiran rannalla viihtyminen

Eiran ranta on aivan ihanteellinen paikka illanistujaisiin kaveriporukan kanssa lämpimänä kesäiltana. Päivisin lapset viihtyvät rannalla tuntikausia tekemässä hiekkakakkuja ja ystäväporukat istuvat piknikillä yhdessä kovaan ääneen naureskellen. Uskaliaimmat käyvät jopa uimassa. Kävijöiden tulisi kuitenkin muistaa pitää huolta rannan siisteydestä ja välttää roskaamista.