Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Helsingin hotellit

Helsingin hotellit

  • tehnyt
Hernesaari.

Helsingin hotellit ovat tunnetusti hyvin monipuolisia, sillä kyseessä on Suomen mittapuulla hyvin suuri kaupunki. Hernesaari on tutustumisen arvoinen ja sen lähiympäristössä on matkailijoille tarjolla useita majoituspaikkoja. Hernesaari tarjoaa mielenkiintoisen elämyksen varsinkin ulkomaalaisille. Saunominen saattaa tuntua eksoottiselta, joten siksi Hernesaaren löylyyn kannattaa tutustua. Monilla hotelleilla on myös loistava sijainti, sillä ne sijaitsevat lähellä kaunista merenrantaa, aivan keskustassa tai puistojen läheisyydessä.

Helsingin hotellit Hernesaareen tutustuvalle

Helsingin parhaat hotellit sijoittuvat hieman kauemmas rannasta, sillä Hernesaaressa ei ole juurikaan hotelleja. Monista niistä on silti hyvin lyhyt matka Hernesaareen. Hernesaaressa sijaitsee kuitenkin esimerkiksi Studio Apartment -huoneisto. Se on perustarvikkeet ja -mukavuudet sisältävä huoneisto, jossa on myös ilmainen omatoiminen pysäköinti. Huoneistoon sisältyy esimerkiksi keittonurkkaus, televisio, astia- ja pyykinpesukone, kuivausrumpu ja leikkikenttä.

Roost Hernesaari taas on huoneisto, joka tarjoaa näkymät merelle ja kaupunkiin. Huoneistossa on yksi makuuhuone ja kylpyhuone sekä niiden lisäksi televisio, pesukone, astianpesukone ja mikroaaltouuni. Hotelleista lähimpänä Hernesaarta sijaitsee Original Sokos Hotel Albert, joka sijaitsee Punavuoren kaupunginosassa. Se on suhteellisen lähellä. Tyylikkään hotellin sisustukseen ja huoneiden suunnitteluun ovat vaikuttaneet monet paikalliset taidegalleriat.

Missä ovat Helsingin parhaat hotellit

Helsingissä on erittäin hyvät julkiset kulkuyhteydet, joten Hernesaareen pääsee helposti hieman kauempanakin sijaitsevista hotelleista. Esimerkiksi Lapland Hotels Bulevardi sijaitsee vain noin 2 kilometrin päässä Hernesaaresta. Monet Helsingin hotellit eivät ole saaneet sen tavoin kävijöiltään jopa lähes viiden tähden arviota. Tämä hotelli tuo pohjoisen tuntureiden tuulet etelään tyylikkäällä tavalla. Hotelli on erittäin moderni sisätiloistaan ja sen myös sijaitsee ainutlaatuisella, kauniilla kadulla.

Monet parhaat Helsingin hotellit sijaitsevat keskustan alueella vain lyhyen matkan päässä Hernesaaresta. Tällainen hotelli on myös esimerkiksi Radisson Blu Aleksanteri Hotel. Se sijaitsee tyylikkään Design District -alueen keskellä ja yhdistelee kodikkuutta sekä suurten kansainvälisten ketjujen parhaita puolia tyylikkäällä tavalla.

Tutustu Löylyyn ja muihin nähtävyyksiin

Hernesaari tarjoaa kävijöilleen todellisia elämyksiä. Siellä sijaitsee esimerkiksi Löyly, joka on ainutlaatuinen saunaravintola. Se on myös nimetty Time Magazinen World’s 100 Greatest Places -listalla. Saunaravintola tarjoaa näköalaravintolan, arkkitehtuurisesti upeat puitteet ja kauniit merimaisemat. Kolmessa kerroksessa sijaitsevalla ja pinta-alaltaan 1600 m2 kokoisella terassilla voi nauttia tarjoiluista saunomisen ohella, ihailla kauniita maisemia, keskustella ystävien kanssa tai vaikkapa kokeilla ilmaiskierroksia yksin ollessaan.

Helsingissä on myös monia muita hyvin tyypillisiä nähtävyyksiä, joita pääsee kiertelemään julkisilla kulkuvälineillä. Perinteisiä nähtävyyksiä ovat muun muassa Seurasaari ja Temppeliaukion kirkko. Lapsiperheitä kiinnostaa tietenkin Helsingin edustalla oleva saari eli Korkeasaari eläinpuistoineen. Samanlaisen merimatkan päässä on myös linnoituksestaan tunnettu Suomenlinna. Tällä saarella löytyy paljon nähtävää eikä ole huono idea käydä jossakin mainiossa ravintolassa. Uudet hotellit ovat kantakaupungissa.

Helsingin hotellit tarjoavat monen tasoista yöpymistä

Hotellivalikoima Helsingissä on varsin runsas. Tarjolla onkin muutamia todellisia helmiä sekä varsinaista luksusta. Huoneiden sisustuksiin on paneuduttu ja kylpyhuoneissa on tarjolla laadukkaita tuotteita. Monista hotelleista löytyy myös kuntosali ja korkeatasoiset ravintolat, mutta silti on hyvä käydä katsomassa Hernesaaressa, mitä ravintola Löyly tarjoaa saunomisen jälkeen. Pääkaupunkiseudulla on useita eri ketjujen hotelleita ja Helsingissä löytyy useita saman ketjun majoituspaikkoja.

Hotellien sisustuksissa on käytetty ammattitaitoisia ja taitavia suunnittelijoita kuten esimerkiksi Hotel Presidentissä Kampissa. Siellä on suunnittelusta vastannut Paola Suhonen. Teemat eri kerroksissa vaihtelevat ja niitä ovat muun muassa juhannus, satumetsä sekä rauhallinen hiljaisuus.

Helsingin hotellit ovat monipuolisia kuten esimerkiksi Hotel Katajannokka. Tämän hotellin ehdoton valttikortti on se, että paikka on vanha lääninvankila. Huoneet onkin rakennettu vanhoihin selleihin ja vankilatunnelmaa on tarjolla suhteellisen käsin kosketeltavasti. Huoneet on muodostettu useammasta sellistä. Parhaiten vankilan läsnäolon huomaa normaalia paksummista seinistä. Vankilasta muistuttaa eristysselli, joka on ravintolan yhteydessä. Siihen pääsee tutustumaan ruokailun aikana tai jälkeen. Tämä upea hotelli kuuluu Marriott -ketjuun.