Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Helsingin ranta Hernesaaressa

Helsingin ranta Hernesaaressa

  • Jenna 
Hernesaari alueena on monipuolinen.

Helsingin ranta voi kertoa uimarannoista, joita kaupungin alueella on useampia. Me pitäydymme Hernesaaressa, joka on upea ja viihtyisä ranta, ilman varsinaista rantaa. Tosin alue tarjoaa saunan, Löylyn, joka on todella viihtyisä sekä itsensä saunan puolella, mutta myös ravintolan. Tämä ranta tarjoaakin monenlaista nautintoa sen perinteisen rantahiekalla makoilun sekä merivedessä uiskentelun sijasta. Löyly on arkkitehtonisesti niin mielenkiintoinen, että Hernesaareen kannattaa tulla katsomaan jo tätä puista monumenttia.

Helsingin ranta, upeus kuoriutuu teollisuuden alta

Hernesaari kuoriutuu vanhan teollisuusalueen alta ja on pienessä ajassa muokkaantunut viihtyisäksi rannaksi viettää vapaa-aikaa ja nauttia muun muassa saunomisesta sekä ystävien läsnäolosta. Tänne on sijoittumassa uusi asuntoalue ja alueen aktivointi haluttiin aloittaa ennen kuin alue on kokonaan rakennettu. Sen haluttiin heti jäävän ihmisten mieleen viihtyisänä ja rentona.

Hernesaari tarjoaakin upean saunan, jonka muoto onkin ainutkertainen ja vastaavaa ei löydy muualta. Mäntyinen rakenne on varsin veistoksellinen ja matalana rakennuksena sopii rannan ympäristöön todella hyvin. Tila yllättää monin eri tavoin ja yllätykselliset näkymät löytyvät myös sisältä. Ravintolan puolella kalustus luo tilaan pehmeyttä ja juuri sellaista kuin rannalla voi kuvitella olevan. Kaikessa on pyritty huomioimaan se, että merimaisema on alueella tärkeässä roolissa.

Alue muuttuu hitaasti

Hernesaari muuttuu hitaasti asuinalueeksi, joka keskittyy myös vapaa-ajan- ja matkailupalveluihin. Teollisuus ja satama saa vähitellen väistyä kokonaan ja asuintalot tulla tilalle. Merellä on tälle alueelle tärkeä merkitys ja siksi se pyritään säilyttämään näkymässä mahdollisimman hyvin. Siksi Löylystä tehtiin matala, että alueelle rakennettavista kerrostaloista näkee mahdollisimman hyvin sen yli.