Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Hernesaaren juhannus oli kokemus

Hernesaaren juhannus oli kokemus

  • tehnyt
Juhannuskokko sopii myös merelliseen ympäristöön.

Helsinki ja juhannus on yhdistelmänä aina kuulostanut tyhjältä kaupungilta. Normaalisti juhannuksen lähestyessä pääkaupunki ympäristöineen hiljenee ja väki siirtyy mökeille tai maakuntien juhannustapahtumiin. Hernesaaren juhannus ehti vaikuttaa muutaman vuoden ajan, ennen kuin aluetta alettiin rakentaa asutuskäyttöön. Perinteinen juhannus saattoi alkaa jo torstaina ja se sisälsi paljon musiikkia. Tilaisuus oli tarkoitettu aikuisille eli se oli K-18 rajoituksella. Juhannus oli musiikkipainotteinen ja aikaa pystyi viettämään ystävien kanssa rentoutuen.

Hernesaaren juhannus vuonna 2021

Hernesaari täyttyi juhannuksena aiemmin juhlijoista ja keskikesän juhlan nautiskelijoista. Bändejä ei tarvinnut lähteä kuutelemaan mihinkään kauemmas, vaan koko juhannuksen saattoi viettää Helsingissä. Vuonna 2021 tilanne oli sikäli erilainen, että ei enää ollut kunnollista bilepaikkaa, mutta Hernesaareen saattoi kuitenkin mennä. Löyly oli auki koko juhannuksen, joten ainakin saunomaan pääsi jokaisena päivänä. Tosin meno ei yltynyt samanlaiseksi kuin aikaisempina vuosina.

Hernesaaren ranta olikin hyvä bilepaikka, koska sinne mahtui juhlijoita jopa 4000 henkeä parhaimmillaan. Juhannuksen lisäksi parhaat juhlat löytyivät vappuna sekä elokuun lopussa Venetsialaiset. Musiikista aiheutuneen metelin vuoksi juhlat saivat jatkua klo 23 asti ja sen jälkeen musiikki oli hiljennyttävä. Myöskään anniskeluoikeudet eivät jatkuneet läpi yön vaan, vaan joutuivat lopettamaan hiukan puolen yön jälkeen.

Juhannus oli monipuolinen

Hernesaaren juhannusta mainostettiin aikanaan mökkijuhannuksena. Se olikin tarkoitettu rentoutumiseen ja nauttimiseen. Alueella saattoi saunoa ja grillata, mutta tärkeintä oli nauttia musiikista ja katsella upeaa kokkoa. Yhtä lailla suppailu onnistui, koska meren äärellä oltiin. Juhla oli ominainen kaupunkilaisille, mutta sinne saattoi tulla myös pidemmältä ja viettää kaupunkilaisen juhannuksen.