Siirry suoraan sisältöön
Hernesaaren löylyssä yhdistyy sauna ja ravintola.
Etusivu » Blogi » Hernesaaren löyly on saunomisen aatelia

Hernesaaren löyly on saunomisen aatelia

  • tehnyt

Yleiset saunat ovat suhteellisen vähissä nykyään, mutta Hernesaaren löyly on siitä hyvä ja toimiva esimerkki. Tarjolla on perinteinen puusauna ja tietenkin savusauna. Ne ovat kertalämmitteisiä ja löylyt ovat kerrassaan mainiot. Molempiin saunoihin mahtuu kerrallaan noin 20 saunojaa ja niistä on mahdollisuus päästä vilvoittelemaan terassille ja tietenkin mereen uimaan. Koska yleisestä saunasta on kysymys, niin uima-asu on saunoessa pakollinen. Saunavuoron varaamista suositellaan myös etukäteen.

Hernesaaren löyly myös yksityisesti

Joskus tulee tilanne, että haluaa saunoa omalla mukavalla ryhmällä eikä ajatus yleisestä saunasta silloin kiehdo. Tähän on Hernesaaren löylyssä varauduttu ja siksi siellä onkin tarjolla pienempi sauna tilauskäyttöön. Saunavuoro on tuolloin kaksi tuntia ja sinne mahtuu noin 10 saunojaa kerralla. Yksityissaunalla on oma suihkutila, mutta pukuhuone on muiden saunojien kanssa yhteinen. Täältäkin pääsee terassin viileyteen sekä uimaan.

Saunoessa tulee myös nälkä, joten saunalla on mahdollisuus herkutella suomalaiseen tapaan makkaralla ja oluella. Vaihtoehtoina löytyy burgereita, ranskalaisia tai lohikeittoa, joten jokaiseen makuun löytyy syötävää. Myös juomien lista on monipuolinen saunaoluista lähtien. Hernesaari on saunomisen kohdalla ainutlaatuinen paikka ja siksi se on täysin kokemuksen arvoinen. Ravintola ja terassit ovat auki päivittäin, joten sinne voi piipahtaa, vaikka ei saunoisikaan.

Kelluvasta saunasta luovuttiin

Saunaa suunniteltiin aluksi kelluvaksi, mutta siitä luovuttiin. Avomeren aallokko ja jäiden paineet olisivat vaatineet järeämmät toimet aallonmurtajineen. Paikka on kuitenkin ainutlaatuinen, koska ranta-alueelta on mahtavat näkymät avomerelle. Itse rakennus pyrittiin pitämään mahdollisimman matalana, ettei sen taakse tulevien asuintalojen merimaisemat peity korkean rakennuksen takia. Puinen rakennus sopii hyvin osaksi merimaisemaa.