konttisauna
Etusivu » Blogi » Konttisauna on liikuteltava vaihtoehto myös omalle pihalle

Konttisauna on liikuteltava vaihtoehto myös omalle pihalle

  • tehnyt

Jos haluaa omalle pihamaalleen jotain erilaista, on konttisauna yksi aika mielenkiintoinen vaihtoehto. Nimensä mukaisesti sauna on tällöin rakennettu konttiin, joita näkee laivoissa tavaroiden kuljettamistarkoituksessa. Jos tarkoituksena on tehdä kiinteämpi ratkaisu, antaa saunan terassi lisää tunnelmaa pihamaalle. Ja toki myös mukavuutta istuskella kesäiltoina kylmän juoman kera ihmetellen maailmaa. Kontteja näkee myös julkisina saunoina melko usein.

Konttisauna onkin kätevä myös erilaisiin tapahtumiin, sillä sen voi kohtalaisen näppärästi siirtää paikasta toiseen tarvittaessa. Tähän tarvitaan apuvälineeksi esimerkiksi traktori tai autonosturi, että aivan omin voimin homma ei välttämättä hoidu.

Luksusta konttisaunaan

Ajatuksena tällainen sauna on aluksi melkoisen kolkko, mutta todellisuus onkin hieman ihmeellisempää. Sisäpuolella ei välttämättä edes tajua olevansa merikontissa, sillä niistä saadaan tehtyä todella hienoja. On mahdollista myös jakaa konttiin erillisiä pukeutumis- tai suihkutiloja. Aikaisemmin vielä Hernesaari piti sisällään tällaisen yleisen saunan.

Konttisauna voidaan tuottaa vaikka festareille vetonaulaksi ja saada sen avulla ihmiset viihtymään vieläkin paremmin. Se voi olla upea ja melko helppokin ratkaisu hommata oma pihasauna joko kotiin tai mökille. Ja sisustuksen saa suunnitella itse. Jos omaa näppärät kädet, niin kukaan ei estä myös rakentamasta sitä itse ja ostamasta pelkän kontin.

Missä pääkaupunkiseudulla voi saunoa julkisesti?

Julkisia saunoja löytyy pääkaupunkiseudulta useampia, vaikka Hernesaaren Rannan toiminta lakkasikin ja niin ollen siellä sijainnut sauna poistui käytöstä. Minne muualle voi suunnata saunomaan?

  • Matinkylän konttisauna lupaa parhaat löylyt
  • Laguunin kelluva sauna on upealla paikalla
  • Löyly ei ole konttisauna, mutta todella mukava saunakompleksi

Yleisten saunojen yleisiä sääntöjä

Usein nämä paikat ovat unisex, joten uima-asujen tulee olla päällä. Saunoja voi myös vuokrata yksityiskäyttöön, jolloin on saunojista kiinni tämäkin asia. Saunan terassi on kuitenkin paikka, jossa ei sovi aivan alastomana silti viettää aikaansa. Tilat tulee palauttaa hyvässä kunnossa vuokra-ajan päättymisen jälkeen.

Saunan terassi toimii kuitenkin myös esimerkiksi Laguunilla loistavana paikkana ihastella maisemia ja ehkä pulahtaa meressäkin. Ylipäänsä tällainen saunomisen muoto on vain suomalaisille ominaista ja näin pääsevät hekin lämpöön, joilla ei sitä mahdollisuutta omassa kotonaan olekaan. Hinnatkaan eivät huimaa, sillä jo alkaen muutamalla eurolla avautuvat saunojen ovet. Vuoro kannattaa kuitenkin varata, jotta varmasti mahtuu mukaan.