Siirry suoraan sisältöön
Punavuori asuinalueena.
Etusivu » Blogi » Millainen on Punavuori asuinalueena

Millainen on Punavuori asuinalueena

  • tehnyt

Punavuori asuinalueena kiinnostaa varmasti monia helsinkiläisiä sekä kaupunkiin muuttoa suunnittelevia. Kaupunginosa sijaitsee Helsinginniemen lounaisosassa ja siellä on 9 200 asukasta. Se on myös Helsingin tiheimmin asuttu kaupunginosa. Se on myös erityisen suosittu ja trendikäs kaupunginosa, joka tarjoaa monipuolisesti palveluita ja ominaisuuksia. Punavuori on kiinnostava alue asuinpaikkana ja yksi hyvä vaihtoehto, jos mielessä on jo muuttaminen pääkaupunkiseudulle tai se on ajatustasolla.

Trendikäs Punavuori asuinalueena

Punavuori eli Rööperi on trendikäs ja taiteellista ilmapiiriä huokuva kaupunginosa. Se onkin osa Helsingin Design Districtiä, joka tarkoittaa, että se on luovien tekijöiden keskittymää. Kaupunginosa tarjoaa monipuolisesti vaateputiikkeja, taidegallerioita ja suomalaista sisustusmuotoilua. Lisäksi alueella on Helsingin ja koko Suomen mittakaavassa suuri määrä kivijalkayrityksiä. Sieltä löytyy myös hyvin monipuolisesti ruokakulttuuria.

Kaupunginosa tarjoaa liikenneyhteyksien osalta kaupunginosan läpi kulkevat Eiran ja Munkkivuoren sekä Myyrmäen väliset linjat ja linjan Lauttasaareen. Raitiovaunuilla pääsee keskustaan ja uusi raitiotieosuus kulkee Telakkakadun kautta Hernesaaren ja Arabianrannan välillä. Hernesaaren Ranta on myös reilun kilometrin päässä kaupunginosasta sekä alueelta löytyy myös Sinebrychoffin puisto, joka on viherkeidas muuten tiiviisti rakennetussa keskustassa.

Yhteisöllinen kaupunginosa

Kaupunginosa tarjoaa todellista yhteisön tuntua ja alueelle tuetaankin paljon paikallisia yrittäjiä. Alue on myös suosittu varsinkin nuorten aikuisten sekä lapsiperheiden keskuudessa. Alue sopii kuitenkin asuinpaikaksi monille muillekin. Se tarjoaa hyvät kulkuyhteydet, runsaasti palveluita sekä paljon harrastusmahdollisuuksia. Monen mielestä kaupungin tunnelma on myös erityisen rento ja ainutlaatuinen.

Avainsanat: