Siirry suoraan sisältöön
Vesalassa on asuinalueena rauhaa, luontoa ja hyvät kulkuyhteydet
Etusivu » Blogi » Mitä kaikkea tarjoaa Vesala asuinalueena?

Mitä kaikkea tarjoaa Vesala asuinalueena?

  • tehnyt

Ei ole aina helppoa tietää, mistä kannattaisi hakea asuntoa kun muuttaa pääkaupunkiseudulle. Sen takia ei kannata unohtaa vähemmän tunnettuja vaihtoehtoja. Vesala asuinalueena tarjoaa historiaa, luontoa ja hyvät kulkuyhteydet. Ensimmäisen kerran taloja alueelle rakennettiin jo 1940-luvulla. Alueen kulkuyhteyksinä toimivat sekä Mellunmäen että Kontulan metroasemat ja tietysti myös Helsingin omat bussilinjat. Vesalassa on sekä vanhoja pientaloja että myös uudenaikaisempia kerrostaloja.

Vesala asuinalueena on rauhallinen ja vihreä

Vesalaa ei nykypäivänä tunnistaisi rintamamiestaloalueeksi täynnä peltoja, tulvivia puroja ja heikkokuntoisia teitä, joka se oli vuosikymmeniä sitten. 1980-luvulla rakennetut kerrostalot metroradan vieressä tuovat alueelle paljon modernimman ilmeen, vaikkakin suuri osa Vesalasta on silti hyvinkin harvaan rakennettua pientaloaluetta. Kun Kontula rakennettiin Vesalan viereen, se toi samalla alueelle kaikki palvelut lyhyen matkan päähän. Luonto ja vihreys ovat kuitenkin alueen isoimmat vahvuudet. Vesalassa on jopa kuusi puistoa.

Toinen Vesalan ohella hyvä asuinalue on Hernesaari. Se on Länsisatamaan kuuluva kaupunginosa, jolla on ollut monipuolinen historia. Kaupunginosalla on yhteensä kolme risteilylaituria, mutta tällä hetkellä sen ilmeisin maamerkki on Pyhän Birgitan puisto. Alueella on kahvila ja loistavat näkymät merelle. Rannalta voi seurata laivaliikennettä tai mennä uimaan. Puisto soveltuu myös hyvin erilaisiin leikkeihin, peleihin ja muihin tapoihin viettää aikaa ulkona.

Vesalan ja Hernesaaren tulevaisuus

Vesalasta on hyvää vauhtia tulossa perheelle sopiva asuinalue. Myös Hernesaareen suunnitellaan tulevaisuudessa monenlaista uutta. Keskustaan tulee pääsemään raitiovaunulla ja pyörä- sekä kävelyteitä tullaan lisäämään. Alueella on jo yleinen sauna, hurmaavassa puurakennuksessa oleva kahvila, turkkilainen ravintola sekä kesäbaari. Hernesaareen tullaan myös avaamaan muitakin vapaa-ajan palveluita. Rantapuisto uimarantoineen ja vesiurheilukeskus ovat vain muutamia suunniteltuja kehitysprojekteja.

Avainsanat: