Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Blogi » Millaista kasvisruokaa Helsinki tarjoaa?

Millaista kasvisruokaa Helsinki tarjoaa?

  • tehnyt
kasvisruokaa helsinki

Helsinki on kasvissyöjän kannalta nykyään varsin monipuolinen kaupunki. Kaupungista löytyy runsaasti eri tyylisiä kasvisravintoloita, ja niiden lisäksi lähes kaikissa ravintoloissa on mahdollisuus tilata kasvisruokaa. Jos haluaa selvittää, millaista kasvisruokaa Helsinki parhaimmillaan tarjoaa, kannattaa suunnata kulkunsa ravintolaan, joka on keskittynyt pelkästään kasvisruokaan. Luvassa on silloin taatusti inspiroivia ja herkullisia makuelämyksiä, jotka ovat myös ympäristön kannalta kestävä valinta.

Hyvää kasvisruokaa Helsinki tarjoaa täällä

Lukuisia kertoja palkittu kasvisruokaravintola Helsinki on Silvoplee, jonka tarjonnasta suuri osa on luomua ja raakaruokaa. Raakaruokaa ei ole kypsennetty yli 40 asteessa, jolloin sen entsyymit, vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet säilyvät elimistön kannalta parhaassa mahdollisessa muodossa. Oman annoksensa voi koota raikkaasta buffetista ja se laskutetaan ruoan painon mukaan. SIlvolpee löytyy Helsingin keskustan kupeesta osoitteesta Toinen linja 3.

Nykyään kasvisruokaa on tarjolla jopa omissa ketjuravintoloissaan, joissa kaikissa on sama ruokalista. Levant-ravintoloita löytyy Helsingistä Bulevardilta, Töölöstä kauppakeskus Redistä. Ne tarjoavat makuja, jotka ovat peräisin Lähi-Idästä. Ravintolat tunnetaan erityisesti meze-annoksistaan, jotka koostuvat useista pienistä ja maukkaista kasvisannoksista, sekä falafel-rullista. Palan painikkeeksi monet tilaavat itse tehdyn smoothien tai mehun tai kupposen aromikasta mintunlehtiteetä.

Paras kasvisruokaravintola Helsinki

Se, mitä kasvisruokaa Helsinki parhaimmillaan tarjoaa, on luonnollisesti makukysymys. Monien ykkössuosikki on ravintola Yes Yes Yes, joka hivelee paitsi makuhermoja, myös muita aisteja. Kauniisti sisustettu ravintola panostaa myös ruoka-annosten visuaalisuuteen. Ruokalista on ennakkoluuloton yhdistelmä esimerkiksi tuttua Suomea, Lähi-Itää ja Japania. Ravintolaan voi tulla myös pelkästään nauttimaan tunnelmasta ja drinkeistä. Yes Yes Yesin löytää osoitteesta: Iso Roobertinkatu 1.

Mikäli haluaa testata, mitä kasvisruokaa Helsinki tarjoaa, kannattaa kokeilla kasvisravintoloissa sekä niiden lounasmenu että illallismenu. Arkinen lounas ja useamman lajin illallinen voivat molemmat olla elämyksiä, ja yhdessä ne antavat kokonaiskuvan ravintolan laadusta, tyylistä ja tarjonnasta. Kasvisravintolassakin kokonaisuus ratkaisee, ja esittelemämme ravintolat ovat saaneet kiitosta myös erinomaisesta palvelustaan.

Löydät herkullista kasvisruokaa myös netistä

Mikäli kasvisravintolaan on pitkä matka tai sinne ei jaksa lähteä, kasvissyöjän makuun saa myös hyvää ja halpaa ruokaa netistä. Erilaisista raaka-aineista kokemattomampikin kotikokki loihtii herkullisia kokonaisuuksia, ja edullisen hinnan ansiosta tuotteita kannattaa tilata kotiin varastoon kerralla enemmänkin. Ruuan lisäksi tarjolla on myös erilaisia juomia sekä välipala- ja herkkuvaihtoehtoja. Tilaus on kätevä tehdä kaikessa rauhassa kotona ja säästää samalla tuntuvia euromääriä.

Kasvisruoan suosio kasvaa jatkuvasti. Tämä tarkoittaa, että kasvisruoka ei enää ole erikoisuus, vaan olennainen osa ravintoloiden ruokalistaa. Kun tarkastellaan Suomen 50 parasta ravintolaa niistä jokaisen valikoimista löytyy myös ammattitaitoisia ja kunnianhimoisia kasvisvaihtoehtoja. Tarjoilijoilta kannattaa myös rohkeasti kysyä, onko jotakin annoksesta mahdollista saada kasvisvaihtoehtoa listan ulkopuolelta.

Tällaista kasvisruokaa Helsinki tarjoaa

Kun etsit Helsingistä itsellesi sopivaa ravintolaa, ole ennakkoluuloton. Monen mielikuva kasvisruuasta saattaa olla mauton tai jopa pahan makuinen, mutta Helsinki ravintolat osoittavat luulot turhiksi. Tutkimusten mukaan sekasyöjätkin alkavat lämmetä kasvisruualle, kun saavat maistaa sitä hyvin valmistettuna ja maustettuna sekä ilman tyrkyttämistä. Kasvisruokaravintolat tahtovat tarjota asiakkailleen unohtumattomia makukokemuksia.

Herkullisuuden lisäksi kannattaa pitää mielessä, että kasvissyönti tarjoaa todistetusti lukuisia terveyttä edistäviä etuja. Kasvissyöjillä on esimerkiksi muita vähemmän sydän- ja verisuonitauteja sekä aikuisiän diabetesta. Kasvisten syömisen on todettu suojaavan myös eri syöviltä ja auttavan painonhallinnassa.

Kun tarkoituksesi on kokeilla, mitä kasvisruokaa Helsinki tarjoaa, nauti kokonaisvaltaisesta elämyksestä. Herkullisen ja terveellisen ruuan lisäksi siihen kuuluvat ravintolan miellyttävä miljöö, ammattitaitoinen palvelu ja seura, jonka kanssa kokemuksen voi jakaa. Täydelliseen ravintolakokemukseen kuuluu kiireettömyyden tunne, joka kohottaa arjen yläpuolelle ja jättää jälkeensä makumuistot. Muista tehdä pöytävaraus ravintolaan varsinkin, jos saavut paikalle ruuhkaiseen aikaan.